Zapečené jahody


Máte stále ještě velké zásoby jahod? Pokud nevíte, co si s tímto šťavnatým ovocem počít, zapečte si je s máslovou drobenkou. A i když v horkém létě dáváme všichni přednost studeným dezertům, tento je nejlepší ještě horký a rozhodně stojí za to!
Máte stále ještě velké zásoby jahod? Pokud nevíte, co si s tímto šťavnatým ovocem počít, zapečte si je s máslovou drobenkou. A i když v horkém létě dáváme všichni přednost studeným dezertům, tento je nejlepší ještě horký a rozhodně stojí za to!
Porce
6 menších zapékacích misek
Doba přípravy
20 minut
Doba vaření
30 minut
Suroviny
    jahody 800g
    med 3lžíce
Drobenka
    ovesné vločky 50g jemně mleté
    mandle 50g lupínky
    máslo 50g
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. Jahody omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, smícháme je s medem.
  3. Vanilkový lusk podélně rozřízneme a vydlabeme semínka.
  4. Přidáme k jahodám a přisypeme škrob.
  5. Promícháme a ovoce rozdělíme do malých ohnivzdorných misek, nebo jednoho většího pekáčku.
  6. Na drobenku promneme všechny suroviny pomocí prstů a jí nachystané posypeme jahody.
  7. V miskách takto připravené zapékáme 30 minut.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*