Zapečené ovesné vločky s borůvkami a kokosem


Ovesné vločky – jen málokterá potravina dodá tělu tolik energie a na poměrně dlouhou dobu. Ovesné vločky také obsahují spoustu cenných látek, proto se hodí pro přípravu zdravých pokrmů. Ochutnáte-li naše pečené vločky s kokosem a ovocem, už nejspíš nebudete chtít snídat nic jiného!
Ovesné vločky – jen málokterá potravina dodá tělu tolik energie a na poměrně dlouhou dobu. Ovesné vločky také obsahují spoustu cenných látek, proto se hodí pro přípravu zdravých pokrmů. Ochutnáte-li naše pečené vločky s kokosem a ovocem, už nejspíš nebudete chtít snídat nic jiného!
Porce
1 zapékací forma, 30 cm
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
40 minut
Suroviny
    ovesné vločky 2hrnky celé
    kokos 1hrnek strouhaný
    voda 6lžic teplá
    kokosový olej 3lžíce
    lněná semínka 2lžíce mletá
    třtinový cukr 2lžíce
    javorový sirup 2lžíce
    skořice 1lžička
    sůl 1lžička
    borůvky 1miska
    banán 1ks
    jahody 10ks
Pokyny
  1. Předehřejte troubu na 180 °C. Banán nakrájejte na kolečka a jahody na větší kousky. V menší misce smíchejte lněné semínko s teplou vodou a nechte směs asi 5 minut odpočívat.
  2. Do jiné misky dejte postupně mandlové mléko, javorový sirup a kokosový olej. Tyto tři suroviny důkladně rozmixujte tyčovým mixérem, aby se dokonale spojily. Přidejte namočené lněné semínko a přisypte třtinový cukr, prášek do pečiva, skořici a sůl. Znovu důkladně promixujte. Pak do směsi přidejte vločky a mandlové lupínky z jednoho sáčku. V této fázi směs už jen zlehka promíchejte.
  3. Dno a strany skleněné zapékací mísy vyložte kousky jahod a kolečky banánu. Na tento základ navršte vločkovou směs. Posypte mandlovými lupínky z druhého sáčku a borůvkami.
  4. Pečte 40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Nechte vychladnout a můžete podávat.
  5. Mandlové mléko můžete pro změnu nahradit ovesným. V tom případě postačí jen jedna lžíce třtinového cukru.

Plast, do kterého bývají banány zabaleny, patří do žlutého kontejneru.
Tags: , ,

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*