Vaječná omeleta s hlívou ústričnou


Hlíva ústřičná patří mezi houby, které má mnoho z nás v oblibě. A i když to na první pohled nevypadá, má mnoho pozitivních účinků na naše zdraví. Tak třeba posiluje imunitu, má antioxidační účinky, snižuje krevní tlak, cukr v krvi a cholesterol atd. Navíc ji lze použít k přípravě mnoha receptů i pro mnohotvárnost jejího zpracování: můžeme ji sušit, péct nebo smažit jako ostatní houby. Díky vynikajícímu poměru tuků, bílkovin a vlákniny je velmi oblíbená třeba při dietách, nebo odlehčené stravě. K nejoblíbenějším receptům z hlívy ústřičné patří nejspíš falešná dršťková polévka nebo hlívový guláš, neméně vynikající je však ve vaječné omeletě, kterou si spolu dnes připravíme.
Hlíva ústřičná patří mezi houby, které má mnoho z nás v oblibě. A i když to na první pohled nevypadá, má mnoho pozitivních účinků na naše zdraví. Tak třeba posiluje imunitu, má antioxidační účinky, snižuje krevní tlak, cukr v krvi a cholesterol atd. Navíc ji lze použít k přípravě mnoha receptů i pro mnohotvárnost jejího zpracování: můžeme ji sušit, péct nebo smažit jako ostatní houby. Díky vynikajícímu poměru tuků, bílkovin a vlákniny je velmi oblíbená třeba při dietách, nebo odlehčené stravě. K nejoblíbenějším receptům z hlívy ústřičné patří nejspíš falešná dršťková polévka nebo hlívový guláš, neméně vynikající je však ve vaječné omeletě, kterou si spolu dnes připravíme.
Porce
4 porce
Doba přípravy
10 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    hlíva ústřičná 100gramů čerstvá
    vejce 8ks
    máslo 10gramů
    cibule 1ks
    petrželka 1hrst
    sůl 1 na dochucení
    pepř 1 na dochucení
Pokyny
  1. Vejce ušleháme a dochutíme solí a pepřem.
  2. Cibuli nakrájíme na nudličky a orestujeme na pánvi potřené máslem.
  3. Hlívu natrháme na proužky a přidáme k cibulce, orestujeme.
  4. Směs zalijeme vyšlehanými vejci, posypeme nasekanou petrželkou a usmažíme omeletu.
  5. Hotovou omeletu srolujeme a podáváme s chlebem nebo se zeleninovým salátem.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*