Sterilovaná červená řepa

Domácí sterilovaná řepa může být pikantní, jemná nebo sladká podle vaší chuti. Tato nenápadná rostlina je elixírem zdraví a krásy. Kombinovat ji můžete se zelím, křenem nebo cuketou.
Domácí sterilovaná řepa může být pikantní, jemná nebo sladká podle vaší chuti. Tato nenápadná rostlina je elixírem zdraví a krásy. Kombinovat ji můžete se zelím, křenem nebo cuketou.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 zavařovací sklenice
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    voda 1l
    ocet 200ml
    sůl 20g
    cukr 100g
    fenykl 1lžíce
    zelí nakrouhané
Pokyny
  1. Omytou řepu uvařte do měkka, u menšího kusu to trvá kolem půl hodiny. Po vychladnutí ji oloupejte a nakrájejte na hranolky, kostičky nebo najemno nastrouhejte.
  2. Svařte nálev z vody, octa, soli, cukru a koření.
  3. Řepu naskládejte do čistých zavařovacích sklenic.
  4. Zalijte nálevem, uzavřete a sterilujete v hrnci vyloženém utěrkou, aby se sklenice nerozbily.
  5. Pro sterilizaci stačí 20 minut při 85 stupních nebo vařit 8-10 minut od bodu varu.

Nakládání do cukru Červenou řepu vařte čtvrt hodiny, oloupejte a vařte doměkka ve vodě s cukrem, vanilkou a citrónovou šťávou. Na 4 řepy počítejte s kilogramem cukru. Poté řepu nakrájejte a nálev, ve kterém se vařila, nechte odpařit na polovinu. Naskládejte řepu do čistých sklenic a zalijte svařeným cukrem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*