Souvlaki

Tradiční vepřové špízy souvlaki nechte marinovat co nejdéle, ve spoustě čerstvých bylinek. Nejlepší je k němu osvěžující okurkový salát tzatziki nebo řecký salát.
Tradiční vepřové špízy souvlaki nechte marinovat co nejdéle, ve spoustě čerstvých bylinek. Nejlepší je k němu osvěžující okurkový salát tzatziki nebo řecký salát.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Pokyny
  1. Panenku nakrájíme na 3–4 cm velké kostky a dáme do misky.
  2. Přidáme olivový olej, víno, nasekané čerstvé bylinky, citronovou šťávu, sůl a pepř a necháme nejlépe do druhého dne marinovat (minimálně 2 hodiny).
  3. Maso napíchneme na špejle a špízy zprudka opékáme na lžíci olivového oleje cca 3 minuty z každé strany.

Autorkou receptu je blogerka Romana

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*