Salát z pórkové natě s jablky

Pórková nať rozhodně nepatří do koše, ale na talíř. Pórek s jablkem, medem a citronem, chutná baječně! Jak na to poradí v receptu šéfkuchař restaurace Zátiší Igor Chramec. 
Pórková nať rozhodně nepatří do koše, ale na talíř. Pórek s jablkem, medem a citronem, chutná baječně! Jak na to poradí v receptu šéfkuchař restaurace Zátiší Igor Chramec. 
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    jablko 1ks
    med 1lžička
    rozinky 1hrst zlaté
    pórek zelené části
    olej panenský slunečnicový
Pokyny
  1. Zelené vršky pórku důkladně umyjeme pod tekoucí studenou vodou a najemno nakrájíme.
  2. Osolíme, opepříme a necháme 10 minut odstát.
  3. Jablko nastrouháme, smícháme se zlatými rozinkami a necháme také 10 minut odležet.
  4. Smícháme med a citronovou šťávu, do které postupně vmícháváme panenský slunečnicový olej a vytvoříme dresink.
  5. Nakonec z pórku vymačkáme vodu a smícháme jej s jablky a dresinkem.
  6. Na salátu si pochutnáme ke zdravé svačince, nebo ho můžeme podávat třeba jako přílohu ke grilovanému masu.

Pokud při vaření použijeme med ze sklenice, pak můžeme skleněnou láhev znovu použít (re-use), nebo vytřídit do kontejneru na sklo. Před tříděním skla není třeba ho vymývat, nevadí etikety ani kovová víčka.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*