Salát z topinambur s kysaným zelím a jablkem

Topinambury se nemusí loupat, je ale potřeba řádně je očistit od zeminy. Dají se konzumovat i syrové. Pokud se rozhodneme pro tepelnou úpravu, pak se připravují jako brambory - vařené, pečené, grilované. Chuťově jsou příjemně nasládlé a pokrmům dodávají mírně kouřovou příchuť.
Topinambury se nemusí loupat, je ale potřeba řádně je očistit od zeminy. Dají se konzumovat i syrové. Pokud se rozhodneme pro tepelnou úpravu, pak se připravují jako brambory - vařené, pečené, grilované. Chuťově jsou příjemně nasládlé a pokrmům dodávají mírně kouřovou příchuť.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    topinambur 1 - 2ks
    jablko 1ks
    zelí 1miska kysané
    olej 1lžička
    koření dle chuti - sůl, pepř
Pokyny
  1. Topinambury a jablko nastrouháme najemno.
  2. Kysané zelí nakrájíme a vše smícháme.
  3. Zakápneme olejem.

dle chuti okořeníme a pro zpestření můžeme přidat nasekané vlašské ořechy nebo rozinky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*