Batátové pyré

Přílohy tvoří součást našich pokrmů. Nejčastěji se na našich talířích objevují brambory, těstoviny nebo rýže. V poslední době však v českých supermarketech najdeme v nabídce poměrně pravidelně i batáty. A pokud přemýšlíte, jak oživit a obměnit přílohy a přidat pokrmům trochu více barvy, pak jsou batáty tou pravou zeleninou.
Přílohy tvoří součást našich pokrmů. Nejčastěji se na našich talířích objevují brambory, těstoviny nebo rýže. V poslední době však v českých supermarketech najdeme v nabídce poměrně pravidelně i batáty. A pokud přemýšlíte, jak oživit a obměnit přílohy a přidat pokrmům trochu více barvy, pak jsou batáty tou pravou zeleninou.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    batáty 500g
    mléko 100ml
    máslo 130g
    sůl na dochucení
    rozmarýn snítka
Pokyny
  1. Batáty omyjeme a rozkrojíme na polovinu.
  2. Připravíme si plech, na který rozložíme pečicí papír a na něj rozkrojené batáty.
  3. Na batáty dáme trochu másla, posypeme je nakrájeným rozmarýnem a osolíme.
  4. Vložíme do trouby předehřáté na 190 ° C a pečeme asi 10 – 15 minut.
  5. Upečené batáty vyndáme z trouby a opatrně sundáme slupku (měla by jít krásně odloupnout).
  6. Přendáme je do mixeru, přilijeme mléko, přidáme zbytek másla a rozmixujeme vše na hladkou hmotu.
  7. Dle chuti osolíme a opepříme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*