Rychlý zeleninový salát s cizrnou


Využití cizrny v kuchyni je skutečně široké. Uvařená cizrna má jemnou máslovou chuť. Uvařenou cizrnu můžeme použít jako plnohodnotnou přílohu k masu či rybě, nebo ji přidat do zeleninového nebo těstovinového salátu.
Využití cizrny v kuchyni je skutečně široké. Uvařená cizrna má jemnou máslovou chuť. Uvařenou cizrnu můžeme použít jako plnohodnotnou přílohu k masu či rybě, nebo ji přidat do zeleninového nebo těstovinového salátu.
Porce
2 porce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
bez vaření
Suroviny
    cizrna 500g uvařená
    avokádo 1/2ks nadrobno nakrájené, zralé
    paprika 1/2ks žlutá
    rajčata 250g cherry
    okurka 1ks salátová
    olej olivový
    šťáva citrónová
    česnek 1stroužek
Pokyny
  1. Cizrnu scedíme a necháme vychladnout (pokud používáme sterilovanou cizrnu, důkladně ji propláchneme).
  2. Nakrájíme oblíbenou očištěnou čerstvou zeleninu.
  3. Přidáme nadrobno pokrájenou polovinu zralého avokáda.
  4. V menší misce smícháme dvě lžíce olivového oleje, trochu citronové šťávy, můžeme přidat stroužek rozmačkaného česneku a vmícháme do salátu.
  5. Rozdělíme na čtyři porce a ozdobíme tenkými plátky avokáda.

Podáváme s celozrnným pitta chlebem.

Tags: ,

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*