Zeleninový salát s chřestem a sýrem halloumi

Sýr halloumi pochází z Kypru a díky své hutné konzistenci se skvěle hodí ke smažení nebo grilování. Když jej doplníte osvěžujícím chřestem a klasickým míchaným salátem, bude výborný jako příloha k masům nebo jako vegetariánská večeře.
Sýr halloumi pochází z Kypru a díky své hutné konzistenci se skvěle hodí ke smažení nebo grilování. Když jej doplníte osvěžujícím chřestem a klasickým míchaným salátem, bude výborný jako příloha k masům nebo jako vegetariánská večeře.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Pokyny
  1. Olivový olej, vinný ocet, cukr, pepř a sůl smícháme v míse na zálivku a necháme odležet.
  2. Do vroucí osolené vody dáme vařit chřest na 5–8 minut. Současně s ním vaříme mrkev, ale o 5 minut déle.
  3. Pokrájíme listy ledového salátu na kostičky.
  4. Uvařený chřest nakrájíme na špalíčky, ředkvičky na plátky a přidáme je k salátu.
  5. Nakrájíme také uvařenou mrkev na hrubší kolečka, sýr na větší kostky a hlavičky chřestu na špalíčky.
  6. Z takto upravené zeleniny vytvoříme jednodruhové špízy.
  7. Špízy opékáme z obou stran na pánvi s olivovým olejem.
  8. Připravenou zeleninu na salát vložíme do mísy se zálivkou a ze všech stran promísíme tak, aby se salát dobře obalil.
  9. Takto připravený salát naservírujeme na talíř, přidáme osmažené špízy a podáváme jej s opečenou bagetou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*