Sladké pohankové palačinky

Dejte šanci pohance. Její výrazná chuť bude tvořit skvělý kontrast ke sladké marmeládě. A navíc je plná rutinu, což ocení vaše cévy.
Dejte šanci pohance. Její výrazná chuť bude tvořit skvělý kontrast ke sladké marmeládě. A navíc je plná rutinu, což ocení vaše cévy.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 palačinek
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    mléko 500g plnotučné
    mouka 100g hladká
    mouka 70g pohanková
    vejce 3ks
    cukr 1lžíce krupicový
    sůl 1špetka
Pokyny
  1. Všechny suroviny je třeba metličkou vyšlehat dohladka den předem, aby se těsto ideálně vychladilo.
  2. Pokud ale nemáme tolik času, bude stačit i hodina odpočinku.
  3. Poté smažíme na másle klasické palačinky, u toho dětem raději pomůžeme, i když třeba máme dobrou pánev, na které se smaží bez tuku, stále je tato fáze riziková.
  4. Hotové palačinky pak necháme děti nazdobit dle jejich fantazie.
  5. Stejně jako zeleninové, je možné udělat i ovocné mámení.
  6. V tomto případě můžeme použít kulaté vykrajovátko na meloun, které vytvoří bezchybné kuličky.
  7. Díky tomu se dají vyrábět například květiny nebo malá hlava apod.
  8. V tomto ohledu se kreativitě meze nekladou.
  9. Tak a to je vše, tedy vlastně ještě jeden tip nejen na léto.
  10. Jestli něco děti milují, tak je to patlání se v něčem, proto je skvělé nechat je udělat žmolenku na ovocný koláč.
  11. Není to náročné, a navíc si jí pak mohou koláč posypat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*