Ovesné sušenky


Sušenky s ovesnými vločkami a rozinkami, nebo-li ovesné cookies se hodí na svačinu, jako dezert nebo i jako zdravá verze vánočního cukroví.
Sušenky s ovesnými vločkami a rozinkami, nebo-li ovesné cookies se hodí na svačinu, jako dezert nebo i jako zdravá verze vánočního cukroví.
Porce
300 gramů
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
20 minut
Pokyny
  1. Máslo s hnědým cukrem a solí lehce vyšleháme.
  2. Pomalu za stálého míchání přilijeme vejce smíchaná s vanilkou a mlékem.
  3. Nakonec vmícháme pomocí stěrky suché ingredience smíchané dohromady.
  4. Uhněteme kompaktní těsto, které rozdělíme asi na čtyři díly a vyválíme z něj válečky o průměru zhruba 5 cm.
  5. Zabalíme je do fólie a necháme na tácku zatuhnout – odpočinout v ledničce.
  6. Pak z nich nakrájíme asi 5 mm silné plátky, které položíme s menším rozestupem na pekáč vyložený pečicím papírem.
  7. Vložíme do trouby rozehřáté na 180–190 °C a pečeme asi 10–12 minut.
  8. Po upečení vyndáme, necháme chvilku vychladnout, vytvrdnout a dáme na mísu.
  9. Můžeme použít třeba jen jeden váleček a ostatní dát do mrazáku.
  10. Váleček pak můžete kdykoliv vyndat, nechat povolit, nakrájet sušenky a upéct vždy čerstvé.
  11. Z těsta též můžete tvarovat stejnoměrné kuličky, které pak položíte na pečicí papír, trochu zmáčknete a pečete.
  12. Docílíte tak klasičtějšího tvaru cookies.
Tisknout

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*