Noky z vařených brambor po italsku

Zbyly vám od večeře vařené brambory? Připravte si z nich italské noky. Když využijete potraviny, které byste jinak vyhodili, pomůžete svému rozpočtu i přírodě.
Zbyly vám od večeře vařené brambory? Připravte si z nich italské noky. Když využijete potraviny, které byste jinak vyhodili, pomůžete svému rozpočtu i přírodě.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    brambor 500g vařené
    rajčata cherry
    žloutek 1ks
    slanina nebo pancetty
    olej 1lžíce
Pokyny
  1. Brambory přelisujeme, přidáme polohrubou mouku a sůl (na kilo brambor 400 g mouky), jeden žloutek, vypracujeme hladké kompaktní těsto.
  2. Rozdělíme na čtyři bochánky a na pomoučeném válu vyválíme válečky, nakrájíme na noky.
  3. Rajčata přepůlíme, na rozpálené pánvi osmažíme, aby se zredukovala.
  4. Vedle rajčat osmažíme slaninu s trochou česneku.
  5. Až se z něj uvolní chuť, vyndáme jej a přidáme cibuli.
  6. Do osolené vařící vody vsypeme noky, až vyplavou, vyjmeme je a dáme na pánev.
  7. Přidáme malinko vody, ve které se vařily, a kousek másla pro glazuru.
  8. Osolíme, opepříme, před servírováním přidáme rukolu, která dodá říz, barvu a křupavost.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*