Jednoduchý dýňový koláč

Dýňový koláč pochází ze Spojených států, kde je tento dezert nedílnou součástí večeře na Den díkuvzdání. Vyzkoušejte jej také a pochopíte, proč je tak populární!
Dýňový koláč pochází ze Spojených států, kde je tento dezert nedílnou součástí večeře na Den díkuvzdání. Vyzkoušejte jej také a pochopíte, proč je tak populární!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
Pokyny
  1. Oloupanou dýni zbavte jader a dužinu povařte v hrnci. Přidejte polovinu cukru, pomerančovou šťávu, a nechte změknout.
  2. Jakmile začne dýně karamelizovat, hrnec odstavte a dýni rozmixujte na pyré.
  3. Zatím si rozválíme listové těsto a vložíme do formy na koláče.
  4. Těsto propíchejte vidličkou.
  5. V míse rozšlehejte celá vejce se smetanou, zbylým cukrem, skořicí, sušeného zázvoru a hřebíčky a postupně přimíchávejte pyré.
  6. Směs rovnoměrně rozetřete na připravený korpus a pečte na 200 stupňů a pečte do zlatova (necelou půlhodinku).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*