Posvícenská křenová omáčka

K hovězímu masu se hodí jako málokterá jiná omáčka. Nejlepší je z čerstvého křenu, ale chutná i z nakládaného. Čerstvý křen nenechte přejít varem, jinak ztratí svoji typickou štiplavou chuť.
K hovězímu masu se hodí jako málokterá jiná omáčka. Nejlepší je z čerstvého křenu, ale chutná i z nakládaného. Čerstvý křen nenechte přejít varem, jinak ztratí svoji typickou štiplavou chuť.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    křen 50g
    hladká mouka 3lžíce
    cibule 2ks
    vývar 1l
    smetana 100ml
    žloutek 2ks
    sůl cukr, ocet na dochucení
Pokyny
  1. Jíšku z másla a mouky zalijeme vývarem a povaříme.
  2. Přilijeme smetanu, žloutky a pořádně rozmícháme.
  3. Odstavíme a přidáme nastrouhaný křen.
  4. Podáváme s vařeným vepřovým nebo hovězím masem, případně vajíčkem a knedlíkem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*