Pickles z červené řepy

Červená řepa je lokální, levnou a dostupnou surovinou. Připravte si z červené řepy křupavé pickles! Díky kvašení nám dodá potřebné živiny, ale také krásně barevně oživí každý pokrm, ke kterému je přidáme. Jak na pickles z červené řepy prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
Červená řepa je lokální, levnou a dostupnou surovinou. Připravte si z červené řepy křupavé pickles! Díky kvašení nám dodá potřebné živiny, ale také krásně barevně oživí každý pokrm, ke kterému je přidáme. Jak na pickles z červené řepy prozradí v receptu Jakvkuchyni.cz!
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
10 skleniček
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    kedlubna 500 g
    cibule 100g
    sůl 10g
Pokyny
  1. Červenou řepu i kedlubnu nastrouháme na hrubém struhadle.
  2. Cibuli nakrájíme na malé kostičky.
  3. Řepu a kedlubnu smícháme se solí a dobře promačkáme.
  4. Přidáme cibuli, kterou do směsi jen přimícháme.
  5. Směs napěchujeme do sklenic tak, aby byla zelenina ponořená. Pokud nepustila dostatek šťávy, přilijeme do ní odstátou převařenou vodu.
  6. Sklenice uzavřeme a obsah necháme zrát 4 - 5 dní při pokojové teplotě. Poté zkusíme, zda už je zelenina dostatečně měkká. Pokud ano, je připravena ke konzumaci.

Ideální je využívat maximum potravin - v kuchyni jdou využít i slupky a mohou chutnat skvěle. Tipy na zero waste vaření najdete v seriálu Vaříme beze zbytku. Odpad ze zeleniny patří nejlépe na náš vlastní kompost, nebo vytřídit do sběrných nádob na bioodpad.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*