Když nám zbydou kosti z ryby, není žádný důvod je vyhazovat. Jak to? Můžeme z nich udělat další lahodný pokrm.
|
Když nám zbydou kosti z ryby, není žádný důvod je vyhazovat. Jak to? Můžeme z nich udělat další lahodný pokrm.
|
![]() |
Porce
dle množství koření
|
![]() |
Doba přípravy
15 minut
|
![]() |
Doba vaření
5 minut
|
Pokyny
- Páteř z lososa, která nám zbyde při porcování ryby na filety, nakrájíme na stejně velké kousky.
- Potřeme je olejem a dochutíme solí, pepřem a kari.
- Upečeme je na pečicím papíru, nebo je přibližně dvě minuty grilujeme při 200 °C.
- Z bylinek připravíme salát.
- Na jeho dochucení použijeme nastrouhanou citronovou kůru a přidáme trochu citronové šťávy, olivového oleje a soli.
- Salátek položíme na „kosti“ a můžme hodovat. Kosti budou díky tepelné úpravě chutnat jako lahodné rybí křupky, nebojte se toho!