Pečená páteř z lososa pod bylinkovým salátkem

Když nám zbydou kosti z ryby, není žádný důvod je vyhazovat. Jak to? Můžeme z nich udělat další lahodný pokrm.
Když nám zbydou kosti z ryby, není žádný důvod je vyhazovat. Jak to? Můžeme z nich udělat další lahodný pokrm.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
dle množství koření
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
5 minut
Suroviny
    losos páteř z lososa i se zbytky masíčka
    olej 50ml olivový nebo slunečnicový oleje
    koření kari madras
Pokyny
  1. Páteř z lososa, která nám zbyde při porcování ryby na filety, nakrájíme na stejně velké kousky.
  2. Potřeme je olejem a dochutíme solí, pepřem a kari. 
  3. Upečeme je na pečicím papíru, nebo je přibližně dvě minuty grilujeme při 200 °C.
  4. Z bylinek připravíme salát. 
  5. Na jeho dochucení použijeme nastrouhanou citronovou kůru a přidáme trochu citronové šťávy, olivového oleje a soli.
  6. Salátek položíme na „kosti“ a můžme hodovat. Kosti budou díky tepelné úpravě chutnat jako lahodné rybí křupky, nebojte se toho! 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*