Pečená páteř z lososa pod bylinkovým salátkem

Když nám zbydou kosti z ryby, není žádný důvod je vyhazovat. Jak to? Můžeme z nich udělat další lahodný pokrm.
Když nám zbydou kosti z ryby, není žádný důvod je vyhazovat. Jak to? Můžeme z nich udělat další lahodný pokrm.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
dle množství koření
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    losos páteř z lososa i se zbytky masíčka
    olej 50ml olivový nebo slunečnicový oleje
    koření kari madras
Pokyny
  1. Páteř z lososa, která nám zbyde při porcování ryby na filety, nakrájíme na stejně velké kousky.
  2. Potřeme je olejem a dochutíme solí, pepřem a kari. 
  3. Upečeme je na pečicím papíru, nebo je přibližně dvě minuty grilujeme při 200 °C.
  4. Z bylinek připravíme salát. 
  5. Na jeho dochucení použijeme nastrouhanou citronovou kůru a přidáme trochu citronové šťávy, olivového oleje a soli.
  6. Salátek položíme na „kosti“ a můžme hodovat. Kosti budou díky tepelné úpravě chutnat jako lahodné rybí křupky, nebojte se toho! 


Tento recept je součástí seriálu článků nazvaného "Vaříme beze zbytku". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*