Červenou řepu nemusíme využívat pouze jako součást hlavních pokrmů. S její pomocí dokážeme vykouzlit i neobvyklé občerstvení k vínu či pivu. Přinášíme jednoduchý recept, jehož příprava zabere jen pár minut.  K přípravě receptu můžeme využít stejně tak řepu čerstvou jako sterilovanou. Řepa získá v kombinaci se slaninou, bylinkami a balzamikovou redukcí chuťově nový rozměr.    
| 
 | 
 
Červenou řepu nemusíme využívat pouze jako součást hlavních pokrmů. S její pomocí dokážeme vykouzlit i neobvyklé občerstvení k vínu či pivu. Přinášíme jednoduchý recept, jehož příprava zabere jen pár minut.  K přípravě receptu můžeme využít stejně tak řepu čerstvou jako sterilovanou. Řepa získá v kombinaci se slaninou, bylinkami a balzamikovou redukcí chuťově nový rozměr.     
 | 
Suroviny
| 
 
slanina
40plátků
anglická
 
červená řepa
8ks
střední velikost
 
balzamiko
2lžičky
redukce
 
tymián
1lžička
sušený
 
rozmarýn
1/2lžička
sušený
 
voda
1lžička
 
mořská sůl
na dochucení
 
pepř
na dochucení
  | 
Pokyny    
- Červenou řepu očistíme, oloupeme a povaříme do poloměkka.
 - Necháme vychladnout.
 - Řepu rozkrojíme na poloviny nebo na čtvrtky.
 - Každý kousek takto rozkrojené řepy obalíme v plátku slaniny.
 - Takto připravené poklademe do zapékací mísy vyložené pečicím papírem.
 - V misce smícháme balzamikovou redukci s tymiánem, rozmarýnem, solí a pepřem a v případě potřeby zředíme vodou.
 - Touto směsí přelijeme obalené řepy.
 - Vložíme do trouby předehřáté na 190°C a pečeme cca 15 – 20 minut, dokud nebude slanina krásně hnědá na povrchu (můžeme péct i pod grilem).
 
