Opečený chléb s čerstvým kozím sýrem, karamelizovanými hruškami, medem a ořechy

Elegantní, ale přitom výborný jednoduchý předkrm nebo lehká večeře. Slaná a jemná chuť kozího sýra skvěle ladí se sladkými hruškami, medem a křupavými ořechy na opečeném chlebu. Výsledkem je chuťově dokonale vyvážené jídlo, které zvládneme během chvilky. Připravte si toto lahodné jídlo podle receptu od Jakvkuchyni.cz! Metapopisek Křupavý chléb s kozím sýrem, hruškami, medem a ořechy – elegantní předkrm nebo rychlá večeře plná chutí - recept na Jakvkuchyni.cz
Elegantní, ale přitom výborný jednoduchý předkrm nebo lehká večeře. Slaná a jemná chuť kozího sýra skvěle ladí se sladkými hruškami, medem a křupavými ořechy na opečeném chlebu. Výsledkem je chuťově dokonale vyvážené jídlo, které zvládneme během chvilky. Připravte si toto lahodné jídlo podle receptu od Jakvkuchyni.cz! Metapopisek Křupavý chléb s kozím sýrem, hruškami, medem a ořechy – elegantní předkrm nebo rychlá večeře plná chutí - recept na Jakvkuchyni.cz
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    kozí sýr cca 250g čerstvý
    chléb 4plátky tmavý rustikální nebo světlého
    hrušky 2ks
    máslo 2lžíce
    med 1lžíce
    bylinky čerstvé, např. tymián
    vlašské ořechy na ozdobu
Pokyny
  1. Hrušky omyjeme, rozpůlíme, vyřízneme jádřinec a nakrájíme na plátky.
  2. Na pánvi rozehřejeme máslo a hrušky na něm opečeme, aby získaly lehce zlatavou barvu.
  3. Plátky chleba opečeme nasucho na pánvi nebo v toastovači/kontaktním grilu.
  4. Chléb necháme lehce zchladnout a poté jej potřeme silnější vrstvou sýra.
  5. Na něj dáme plátky hrušek, posypeme nahrubo nasekanými ořechy, pokapeme medem a dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

TIP od Jakvkuchyni.cz: můžeme přidat také několik lístků čerstvého tymiánu či jiných druhů bylinek.

Plastový obal od kozího sýra vytřídíme do kontejneru označeného žlutou samolepkou na plast.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*