Kdo by neměl rád dokřupava opečená kuřecí stehýnka?! Oblíbené kuřecí paličky lze připravovat na mnoho různých způsobů… pečená, smažená, grilovaná… I když není ke grilování nejvhodnější počasí, šťavnaté paličky si můžeme upéct i doma v troubě. A pokud se doma chystáte na party, bude se vám zcela jistě hodit právě tento recept! Pikantní chuť a neodolatelnou křupavou kůrčičku dodá paličkám marináda z medu, zázvoru a chilli. Jak na to?
|
Kdo by neměl rád dokřupava opečená kuřecí stehýnka?! Oblíbené kuřecí paličky lze připravovat na mnoho různých způsobů… pečená, smažená, grilovaná… I když není ke grilování nejvhodnější počasí, šťavnaté paličky si můžeme upéct i doma v troubě. A pokud se doma chystáte na party, bude se vám zcela jistě hodit právě tento recept! Pikantní chuť a neodolatelnou křupavou kůrčičku dodá paličkám marináda z medu, zázvoru a chilli. Jak na to?
|
![]() |
Porce
4 porce
|
![]() |
Doba přípravy
15 minut
|
![]() |
Chod
|
Suroviny
kuřecí stehna
1,5 kg
med
5lžic
sójová omáčka
4lžíce
olivový olej
6 lžic
zázvor
2cm
najemno nastrouhaný
rozmarýn
1snítka
|
Pokyny
- Ve větší míse smícháme med, sójovou omáčku, najemno nakrájené chilli, přidáme nastrouhaný zázvor, nadrobno nakrájený rozmarýn a zalijeme olivovým olejem.
- Vše promícháme, aby se ingredience spojily.
- Stehýnka omyjeme a osušíme.
- Vložíme do mísy a obalíme marinádou ze všech stran.
- Zakryjeme potravinovou fólií a necháme marinovat v lednici (nejlépe přes noc).
- Poté stehna vyskládáme na plech a zalijeme zbytkem marinády.
- Pečeme 45 minut na 180 °C, poté zvýšíme teplotu na 230 °C a dopečeme dozlatova.
- Marinádu slijeme a přelijeme jí kuře na talíři.
Pokud je obal od medu skleněný, vytřídíme ho do označeného kontejneru na sklo. Prázdné plastové obaly od kuřecího masa (plastové vaničky nebo sáčky) patří do kontejneru označeného žlutou samolepkou – nezapomeneme je vypláchnout nebo vytřít třeba použitou kuchyňskou utěrkou.