V jednoduchosti je krása – a to platí i u těchto kakaových madlenek. Francouzské mušličky z nadýchaného těsta s jemnou kakaovou chutí jsou ideální volbou k odpolední kávě, nebo jako milá domácí pozornost pro hosty. Díky snadné přípravě je zvládne opravdu každý. Připravte si kakaové madlenky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
|
V jednoduchosti je krása – a to platí i u těchto kakaových madlenek. Francouzské mušličky z nadýchaného těsta s jemnou kakaovou chutí jsou ideální volbou k odpolední kávě, nebo jako milá domácí pozornost pro hosty. Díky snadné přípravě je zvládne opravdu každý. Připravte si kakaové madlenky podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
|
Porce
18 kusů
|
|
Doba přípravy
40 minut
|
|
Chod
|
Pokyny
- Máslo dáme do kastrůlku a necháme ho pozvolna za stálého míchání rozpustit.
- Jakmile začne bublat, odstavíme ho ze sporáku a necháme dojít do pokojové teploty (nesmí ztuhnout).
- Ve větší míse smícháme prosátou mouku, kakao, prášek do pečiva, sůl a vanilku.
- V další míse vyšleháme vejce spolu s cukrem do husté a nadýchané pěny (použijeme mixér a šleháme cca 5 minut).
- Do vyšlehané směsi jemně vmícháme suché ingredience a máslo.
- Těsto mícháme jemně, ideálně stěrkou, a jen tak, aby se všechny ingredience spojily.
- Formy na madlenky důkladně vymažeme máslem.
- Těsto rozdělíme do formiček a madlenky pečeme v předehřáté troubě na 175°C asi 10 minut, dokud se madlenky nevyklenou.
- Po upečení necháme madlenky asi 5 minut stát a poté je opatrně vyklopíme na mřížku a necháme je zcela vychladnout.
- Před podáváním můžeme madlenky posypat moučkovým cukrem, nebo je částečně namočit do čokoládové polevy.
“Papírový obal od másla” vytřídíme do směsného odpadu. Papírový sáček od mouky patří do kontejneru označeného modrou samolepkou. Skořápky z vajec můžeme vytřídit do bioodpadu. Nezapomeňte – i při pečení se dá myslet na udržitelnější kuchyni. Podívejte se na náš seriál Gurmánské vaření beze zbytku a objevte další tipy, jak vařit chutně a přitom šetrně k planetě!
