Na tenhle koláč z čekanky návštěva rozhodně čekat nebude – je totiž hotový cobydup.
    
| 
 | 
 
Na tenhle koláč z čekanky návštěva rozhodně čekat nebude – je totiž hotový cobydup.
     
 | 
          | 
 
Porce     
Forma na biskupský chlebíček      
 | 
          | 
 
Doba přípravy     
30 minut     
 | 
          | 
 
Chod     
 | 
Suroviny
| 
 
čekanka
3ks
 
listové těsto
1balení
 
olivový olej
2lžíce
 
mozzarella
2balení
 
strouhanka
6lžic
 
smetana
1kelímek
ke šlehání
 
vejce
2ks
 
cukr
1lžička
  | 
Pokyny    
- Čekankové puky nejprve omyjeme a pak je na chvíli namočíme do oslazené vody.
 - Mezitím si nakrájíme mozzarellu na silnější plátky.
 - Po chvíli vyjmeme puky z vody, osušíme je utěrkou a nakrájíme na silnější proužky.
 - Na pánvi rozpálíme olivový olej a proužky čekanky na něm zlehka osmahneme. Když trochu zezlátnou, vyjmeme je a přeložíme na papírové ubrousky, aby přebytečný tuk okapal.
 - Rozválíme těsto a vložíme ho na menší nízký plech, který jsme předem vypláchli studenou vodou, nebo vyložili pečicím papírem.
 - Těsto rovnoměrně posypeme strouhankou a poklademe je osmaženými proužky čekanky. Na ně rozložíme plátky mozzarelly.
 - Do hrníčku přelijeme smetanu a vyklepneme do ní obě vejce.
 - Rozšleháme vidličkou, osolíme, opepříme a opatrně přelijeme přes koláč. Dáme péct do trouby rozehřáté na 230 °C a minimálně 15 minut troubu neotevíráme, aby těsto mělo čas „vyběhnout“.
 - Koláč je upečený asi za 25 minut, snědený však bude mnohem rychleji.
 
