Ať už plánujeme oslavu, nebo jen přemýšlíme, co rychlého a chutného namažeme na chleba, hermelínová pomazánka je vždy sázka na jistotu! Krémová, výrazná a snadná na přípravu – stačí pár surovin a během chvilky je hotovo. Připravte si hermelínovou pomazánku s bílým jogurtem, červenou cibulí a vejci podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
Ať už plánujeme oslavu, nebo jen přemýšlíme, co rychlého a chutného namažeme na chleba, hermelínová pomazánka je vždy sázka na jistotu! Krémová, výrazná a snadná na přípravu – stačí pár surovin a během chvilky je hotovo. Připravte si hermelínovou pomazánku s bílým jogurtem, červenou cibulí a vejci podle receptu od Jakvkuchyni.cz!
|
![]() |
Porce
4 porce
|
![]() |
Doba přípravy
15 minut
|
![]() |
Chod
|
Pokyny
- Hermelíny nastrouháme, nebo nakrájíme, na malé kousky, případně je rozmačkáme vidličkou.
- Sýr přendáme do mísy, přidáme nakrájená vejce a šunku.
- Dále přimícháme hořčici, majonézu a bílý jogurt.
- Nakonec vmícháme nadrobno nakrájenou cibuli a pomazánku dochutíme solí a pepřem.
TIP od Jakvkuchyni.cz: tato pomazánka bude výborně chutnat s čerstvým pečivem. Zkuste si upéct domácí chlebovou bagetu, nebo kváskový chléb.
Prázdné plastové obaly od jogurtu, majonézy nebo hořčice (ideálně vytřené použitou papírovou utěrkou) vytřídíme do kontejneru označeného žlutou samolepkou, stejně je tomu u obalu od šunky nebo obalů od sýra.