Grilovaný bůček s opečenými bramborami

Grilovací sezóna je v plném proudu. Tento recept je úžasný v tom, že si můžete bůček připravit den předem a v den D ho už jen dopéct na grilu.
Grilovací sezóna je v plném proudu. Tento recept je úžasný v tom, že si můžete bůček připravit den předem a v den D ho už jen dopéct na grilu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 osoby
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Suroviny
    maso ½kg vepřový bok
    brambor 1/2kg
    vývar 150ml zeleninový nebo voda
    omáčka 2lžíce sójová
    kečup 2lžíce
    chilli 1lžička pasta
    med 1lžíce
    hořčice 1lžička dijonská
    máslo přepuštěné
Pokyny
  1. Vepřový bok nakrájíme na zhruba 1,5–2 cm silné plátky.
  2. Do mísy dáme sójovou omáčku, kečup, chilli pastu, med, hořčici, pepř a důkladně promícháme.
  3. Vepřový bok naložíme do marinády minimálně na 1 hodinu.
  4. Poté přendáme maso do pekáčku, podlijeme vývarem a pečeme 1,5 hodiny na 160 °C. Takto si maso můžeme připravit i den dopředu a druhý den ho jen krátce ogrilovat.
  5. Mezitím si uvaříme ve slupce brambory, které pak nakrájíme na plátky a na přepuštěném másle na pánvi z obou stran opečeme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*