Nicoise – salát s tuňákem, fazolkami, bramborami a zastřeným vejcem

Francouzský salát Nicoise (čti nýsuáz) se přizpůsobí vaší náladě a obsahu ledničky. K zeleninovému základu přidejte tuňáka a vejce, nebo zkuste variantu s lososem, sardelovými řezy nebo netradičně bez masa.
Francouzský salát Nicoise (čti nýsuáz) se přizpůsobí vaší náladě a obsahu ledničky. K zeleninovému základu přidejte tuňáka a vejce, nebo zkuste variantu s lososem, sardelovými řezy nebo netradičně bez masa.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
15 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    salát 1ks hlávkový, ideálně jen křupavé srdíčko
    paprika 1ks červená
    paprika 1ks žlutá
    okurka ½ks salátová
    fazolky 160g zelené, spařené
    brambor 8ks vařené
    kerblík 1hrst
    olivy 3lžíce černé
    kapary 2lžíce
    hořčice 3–4lžíce hořčicový dresing
    ryba 4g tuňák
    vejce 4ks zastřená nebo vařená
Pokyny
  1. Salát vypereme, rozebereme na listy a osušíme. Vložíme do misky a přidáme nakrájené papriky, okurku, jarní cibulku, rajčata a brambory.
  2. Dále přidáme celé spařené fazolky, také olivy, kapary, posekaný kerblík, hořčicový dresink a vše dobře, ale opatrně promícháme.
  3. Vše by mělo být dresinkem rovnoměrně glazované.
  4. Pak servírujeme na jednotlivé talíře.
  5. Nakonec přidáme maso tuňáka bez šťávy a zároveň dozdobíme zastřeným vejcem, které má ještě tekutý žloutek. Lze ale použít i vejce vařené, nakrájené na šestinky.

Originál receptu pochází z francouzského města Nice a je naprosto jednoduchý. Základem jsou vařené brambory, fazolky, cibule, salátová srdíčka, rajčata, kerblík, červený vinný ocet, sůl, pepř a olivový olej.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*