Domácí dalamánky

Kdo by odolal domácímu pečivu? Dalamánky jsou velmi oblíbené a když si je doma čerstvě upečete, jsou úžasně nadýchané a křupavé. A ta vůně, která se při jejich pečení line kuchyní, se ničemu nevyrovná… Jak na to?
Kdo by odolal domácímu pečivu? Dalamánky jsou velmi oblíbené a když si je doma čerstvě upečete, jsou úžasně nadýchané a křupavé. A ta vůně, která se při jejich pečení line kuchyní, se ničemu nevyrovná… Jak na to?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
8 dalamánků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
45 minut
Suroviny
    mouka 320g hladká
    voda 250ml vlažná
    mouka 200g žitní chlebová
    olej 120ml
    sůl 2lžičky
    cukr 1lžička třtinový
    droždí 1balíček sušené
    kmín na posypání
Pokyny
  1. V míse promícháme suché suroviny, přidáme k nim olej a vodu a uhněteme těsto.
  2. Zasypeme ho trochou hladké mouky, přikryjeme utěrkou a necháme kynout 3 hodiny.
  3. Jakmile je těsto vykynuté, rozdělíme jej na 8 kousků.
  4. Z každého kousku vytvoříme váleček ve tvaru dalamánku.
  5. Plech vyložíme pečicím papírem, uložíme dalamánky a necháme 30 minut dokynout.
  6. Pomocí ostrého nože nakonec dalamánky několikrát nařízneme.
  7. Lehce je potřeme vodou a posypeme kmínem.
  8. Dalamánky pečeme v troubě předehřáté na 185 °C asi 30 minut.
  9. Jakmile jsou zlatavé i ze spodní části, vyjmeme je a přesuneme na rošt, aby zcela vychladly.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*