Pistáciové řezy

Pistáciové řezy

I když jsou pistácie už dlouhá staletí používány především v asijských zemích, našly si postupně cestu i do české kuchyně. S oblibou se používají nejen jako občerstvení “na zobání”, ale jsou součástí mnoha receptů. Pistácie ozvláštní díky své jemně nasládlé chuti a zelené barvě každý dezert. Tyto pistáciové řezy tvoří nadýchané těsto s mletými pistáciemi, plněné jsou lehkým krémem a nakonec je ozdobíme pistáciemi.
Dušená hovězí líčka

Dušená hovězí líčka na červeném víně a bramborovo – pastiňákovým pyré

Hovězí líčka slaví v posledních letech velký comeback! Hodí se skvěle k pomalému vaření a dušení. Líčka jsou nejvíc namáhaným svalem v těle, ale pokud při úpravě nebudeme spěchat a dáme jim čas, odmění se nám skvělým gurmánským zážitkem. Nepodceňujme ani výběr červeného vína - musí být suché a kvalitní.
Grilované ředkvičky s tymiánem

Grilované ředkvičky s tymiánem

Ředkvičky patří k oblíbené jarní zelenině. Většina z nás je miluje na čerstvém pečivu s máslem, nebo v salátech. K přípravě receptu jsou vhodnější větší plody ředkviček.Takto připravené ředkvičky skvěle poslouží nejen jako příloha, ale můžeme je podávat samostatně jako salát s dipem, nebo jimi ozdobit například toasty. Jak na to?
pastýřský koláč

Pastýřský koláč

Pastýřský koláč patří ke klasice anglické kuchyně. Původně to bylo vlastně jednoduché jídlo ze zbytků. Spodní část šťavnatého koláče tvoří ragú z mletého hovězího nebo jehněčího masa a vrchní vrstvu koláče pak zapečená bramborová kaše.
Pečené krostíni s pomazánkou

Pečené krostíni s pomazánkou

S blížícími se oslavami konce roku přemýšlíme, jaké občerstvení připravit a nabídnout hostům. Kromě klasických jednohubek jsou v poslední době velmi oblíbené křupavé jednohubky, tedy krostíni. Na rozdíl od těch klasických jsou pečené v troubě a podávat je můžeme s různými variacemi pomazánek, zeleninou, ale i ovocem. Ty dnešní jsme pro vás připravili s pomazánkou z avokáda.
milčiny macešky

Milčiny macešky

Toto cukroví nepatří úplně mezi klasiky, které bychom byli zvyklí péct na Vánoce. Ale pokud rádi experimentujete a zkoušíte nové věci, nastal zcela jistě pravý čas. Příprava tohoto receptu je sice trošku časově náročnější, ale určitě si vysloužíte obdiv a cukroví se bude na talíři jednoznačně vyjímat.
čokoládové pralinky

Čokoládové pralinky

Čokoládové pralinky patří k velmi oblíbeným cukrovinkám. Ale připravit si je doma? Mnozí z nás se touto myšlenkou možná vystraší, protože příprava domácích pralinek je přece jen poněkud pracnější. Nicméně radost z jejich výroby a zvědavost při vyklepnutí pralinky z formy, zda se vše vydaří, jsou jedinečné. Určitě je ale potřeba mít trochu trpělivosti. A pokud se pralinky podaří, můžete mít navíc úžasný jedlý dárek pro vaše blízké.