Grilované ředkvičky s tymiánem


Ředkvičky patří k oblíbené jarní zelenině. Většina z nás je miluje na čerstvém pečivu s máslem, nebo v salátech. K přípravě receptu jsou vhodnější větší plody ředkviček.Takto připravené ředkvičky skvěle poslouží nejen jako příloha, ale můžeme je podávat samostatně jako salát s dipem, nebo jimi ozdobit například toasty. Jak na to?
Ředkvičky patří k oblíbené jarní zelenině. Většina z nás je miluje na čerstvém pečivu s máslem, nebo v salátech. K přípravě receptu jsou vhodnější větší plody ředkviček.Takto připravené ředkvičky skvěle poslouží nejen jako příloha, ale můžeme je podávat samostatně jako salát s dipem, nebo jimi ozdobit například toasty. Jak na to?
Porce
4 porce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    ředkvičky 4svazky
    bylinky 2větvičky tymián
    ocet 1-2lžíce balzamiko
    olej 1/2lžíce olivový
    sůl 1špetka
Pokyny
  1. Ředkvičky omyjeme, zbavíme listů a kořínků a nakrájíme na cca 0,5 cm silné plátky.
  2. Osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a balzamikovým octem.
  3. Ředkvičky rozložíme na grilu a grilujeme, dokud nezačnou zlátnout.

Pro grilování je vhodnější použít kontaktní gril nebo gril bez mřížky.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*