S příchodem sychravých podzimních dnů se u některých z nás začínají projevovat různé virózy a nachlazení. Pokud při jejich léčbě dáváte přednost přírodním prostředkům, pak si „zlaté mléko“ určitě oblíbíte. Obsahuje mnoho přírodních látek, které podporují lidský organismus a mají na něj pozitivní vliv.
Produkty z řady – pochutiny
Jablka v županu jsou tradičním receptem české podzimní kuchyně. Můžete využít nejen čerstvá jablka, ale také spotřebovat jablíčka uložená od loňské sklizně. Marmeláda, oříšky a listové těsto přemění jablko na skvostný podzimní dezert, který vám bude vonět při pečení a skvěle chutnat, až se do něj pustíte. My jsme recept trošku obměnili a použili jsme povidla a křehké těsto, které vytvoří lahodnou krustu.
Výrazná chuť sýru kontrastuje se sladkokyselými brusinkami. Až tento toust ochutnáte, tuto kombinaci si zamilujeme. Tradiční karamelový norský sýr Brunost seženete ve specializovaných prodejnách sýru Cheesy.
Dnes se s vámi podělíme o skvělý a svěží recept na jeden božský dezert. Popadněte lžičky do ruky, ponořte je do lahodného dezertu a nechte se unést do kouzelných zákoutí Itálie. Až ho ochutnáte, ucítíte, jak se nadýchané mascarpone a piškoty vonící po kávě a amarettu rozplývají na jazyku. Ano, takhle chutná tiramisu!
Mrkev a mák vypadá na první pohled jako zvláštní kombinace. Sladká mrkev ale v tomto raw receptu nahradí nudle a výsledkem je velmi osvěžují, zdravý a přirozeně sladký pokrm.
Pomalu přichází cuketová sezóna. Nám se letos urodilo, a tak zkoušíme přidávat cuketu i při pečení. Tentokrát jsme vyzkoušeli cuketový chléb a přidali ještě dýňová semínka. Díky vláčné struktuře můžete chléb s chutí jíst jen tak, nebo jej můžete vyzkoušet jako přílohu k čerstvému zeleninovému salátu.
Varianta na tvarohovou buchtu využívá tradiční italský sýr, ricottu. Krémová čokoládová náplň krásně kontrastuje s nadýchaným těstem.
Plné košíky třešní většinou putují do marmelád a koláčů. Klasikou mezi třešňovými koláči je určitě bublanina, ale nebojte se vyzkoušet i nové recepty. Třeba tuto křehkou galette neboli galetku.
Pesto je úžasná věc, především ve chvílích, kdy doma nemáte čas trávit několik hodin u sporáku, a potřebujete uvařit něco rychlého. Zkuste si místo klasického pesta připravit pesto z červených grilovaných paprik. Stačí jej pak smíchat s těstovinami a vykouzlíte skvělý oběd nebo večeři s vůní a chutí léta.
Pokud chcete sklidit od dětí potlesk a vidět jejich rozzářené obličeje, stačí přidat lentilky. Obyčejné sušenky, které upečete za deset minut, s nimi vypadají a chutnají prostě úžasně. Hodí se i jako dárek na dětskou oslavu.
Brownies patří ke stálicím americké kuchyně a cestu si našly i na české stoly. Jsou vláčné, plné čokolády a díky ořechům je můžete považovat i za relativně zdravý zákusek. Výborně chutnají i druhý den.