Sladké kernoto

Kernoto je vskutku nejen výživově hodnotná, ale i praktická surovina. Můžete ho při vaření smíchat s rýží, nebo použít i jako samostatnou přílohu a rozšířit tak pestrost jídelníčku.
Kernoto je vskutku nejen výživově hodnotná, ale i praktická surovina. Můžete ho při vaření smíchat s rýží, nebo použít i jako samostatnou přílohu a rozšířit tak pestrost jídelníčku.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
1 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    tvaroh 150g ve vaničce
    rozinky 50g
    ořechy 50g vlašské
    ovoce např. maliny
    med 2-3lžíce
    skořice 1/2lžičky
    citrón šťáva
    sůl 1špetka
    bylinky máta
Pokyny
  1. Kernoto propláchneme, scedíme a dáme vařit do hrnce osolenou vodou (poměr vody 1:2) a přiklopíme pokličkou.
  2. Nastavíme si minutku na dobu vaření 30 minut, kdy vyzkoušíme, zda nám vyhovuje jeho měkkost.
  3. K uvařenému kernotu přidáme rozinky, oříšky (případně semínka) dle chuti, 2-3 lžíce medu (nebo i javorového sirupu), pár kapek citrónové šťávy, skořici a zamícháme.
  4. Na závěr přidáme tvaroh a vše ještě jednou důkladně promícháme, aby se chutě spojily.
  5. Při podávání můžeme ozdobit snítkou máty a čerstvým ovocem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*