Mandlové hříbky


Cukroví z domácího marcipánu se skvěle hodí na tác s vánočním cukrovím. S přípravou mandlových hříbků mohou pomoci i děti, pro které to bude skvělá zábava. K přípravě marcipánu doporučujeme použít čerstvě namleté mandle, aby hmota držela pohromadě a při tvarování se hříbky nedrobily.
Cukroví z domácího marcipánu se skvěle hodí na tác s vánočním cukrovím. S přípravou mandlových hříbků mohou pomoci i děti, pro které to bude skvělá zábava. K přípravě marcipánu doporučujeme použít čerstvě namleté mandle, aby hmota držela pohromadě a při tvarování se hříbky nedrobily.
Porce
30 - 40 malých hříbků
Doba přípravy
60 minut
Doba vaření
bez pečení
Suroviny
    mandle 200g namletých, loupaných
    cukr 200g moučkový
    vejce 1ks bílek
    kakao 2lžíce holandské
Pokyny
  1. Mandle namelte najemno a v míse je důkladně smíchejte s moučkovým cukrem a bílkem (poměr mandlí a cukru by měl být vždy stejný).
  2. Vypracujeme lepivé a dobře tvarovatelné těsto.
  3. Těsto rozdělíme na poloviny a do jedné přimícháme kakao.
  4. Z neobarvené části tvarujeme válečky (nožky hříbků), které na koncích uhladíme.
  5. Z hnědé části tvarujeme kuličky a koncem vařečky do nich vytvarujeme důlek.
  6. Jeden konec nožky omočíme v bílku a slepíme s kloboučkem.
  7. Hříbky necháme do druhé dne zaschnout na talířku posypaném moučkovým cukrem.
Tisknout
Tags: , ,

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*