Sušenky Cantuccini podle Romana Pauluse


Tradiční italské sušenky pocházejí z italského města Prato, jsou dvakrát pečené, podlouhlé a křupavé a většinou se namáčejí do kávy nebo jiného nápoje. Tentokrát podle receptu slavného českého šéfkuchaře Romana Pauluse.
Tradiční italské sušenky pocházejí z italského města Prato, jsou dvakrát pečené, podlouhlé a křupavé a většinou se namáčejí do kávy nebo jiného nápoje. Tentokrát podle receptu slavného českého šéfkuchaře Romana Pauluse.
Porce
30 sušenek
Doba přípravy
Doba vaření
Suroviny
    ořechy 125g lískové
    mandle 125g neloupané
    mandle 125g loupané
    vejce 2ks
    citrónová kůra z 1 bio citronu
Pokyny
  1. Nejdříve vyšleháme vejce s cukrem a najemno nastrouhanou citronovou kůrou.
  2. Do směsi přidáme všechny ořechy – mandle loupané, neloupané a lískové ořechy. Přisypeme kypřící prášek a prosátou mouku.
  3. Ze všech ingrediencí vypracujeme těsto a vložíme ho na plech.
  4. Na plechu z něj vytvoříme dva téměř totožné válečky, které potřeme rozšlehaným vejcem.
  5. Troubu rozehřejeme na 180 °C a pečeme zhruba 25 minut.
  6. Po vytažení sušenek Cantucciny z trouby je ještě teplé nakrájíme na stejně široké proužky a rozkrájené je necháme vychladnout.

Štítky:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*