Kuskus s drůbežím masem a meruňkami


Všechny druhy kuskusu je možné využít buď jako přílohu k masu nebo k jiné potravině bohaté na bílkoviny, nebo jako součást pokrmů, kde je smíchán s ostatními surovinami, kdy je celý pokrm připravován v podstatě v jedné pánvi.
Všechny druhy kuskusu je možné využít buď jako přílohu k masu nebo k jiné potravině bohaté na bílkoviny, nebo jako součást pokrmů, kde je smíchán s ostatními surovinami, kdy je celý pokrm připravován v podstatě v jedné pánvi.
Porce
1 porce
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
10 minut
Suroviny
    jogurt 200g bílý nebo zakysaná smetana
    kuskus 120g
    meruňky 100g vypeckované
    maso 100g kuřecí prsa
    ořechy 40g mandle
    olej 1,5lžíce
    cibule 1/2ks
    koření 1lžička kari
    bylinky bazalka, koriandr, pažitka
Pokyny
  1. Kuskus zalijeme vodou nebo vývarem a necháme nabobtnat.
  2. Na oleji orestujeme cibuli, maso nakrájíme na proužky, přidáme k cibuli a maso opečeme.
  3. Přidáme mandle a až zezlátnou, vmícháme kari a minutu restujeme.
  4. Přidáme kuskus, nakrájené meruňky a bylinky podle chuti.
  5. Promícháme, aby se směs prohřála, podáváme s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou.
Tags: , , ,

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*