Pohanková pomazánka

Pohanková pomazánka s česnekem

Pomazánky jsou oblíbené, rychlé, variabilní a nikdy jich není dost. Při jejich přípravě se dají skvěle zužitkovat zbytky z ledničky. Pohanka jako základní surovina pro pomazánku není sice zcela typická, ale je to škoda. Pohanková pomazánka chutná skvěle a navíc je zdravá! S čerstvým pečivem potěší nejen jako svačina, ale i jako pohoštění návštěv.
Sardinky s pečivem jako svačinka

Sardinky v bagetě jako svačinka

U špičkových sardinek není třeba složitých receptů. V jednoduchosti je krása. Na tento recept nám stačí 4 jednoduché ingredience, 5 minut a můžeme hodovat.
Italský sendvič

Italský sendvič

Také si dáte rádi na svačinku sendvič? Zkuste jej pozvednout na jinou úroveň a připravte si italský sendvič. Proč zrovna italský? Protože je ze samých dobrot, které vás na pár chvil přenesou do prosluněné Itálie vonící po olivách, bazalce a sušených rajčatech. To vše doplněné jemnou chutí mozzarelly a čerstvé ciabatty.
Zeleninové slupky

Spirálová pochoutka aneb smažené slupky z kořenové zeleniny

Až budete příště vařit jídlo s celerem, mrkví nebo řepou, slupky rozhodně nevyhazujte, budou se hodit. To, co jiní považují za odpad, tedy přesněji bioodpad, to dokáží špičkoví šéfkuchaři využít a proměnit v delikatesu. Jak na to?
Pomazánka ze sýru Cottage

Pomazánka ze sýru cottage

Pomazánky s pečivem jsou velmi oblíbenou a rychlou svačinkou, a tak není divu, že existuje nepřeberné množství receptů na jejich přípravu. S přicházejícími letními dny jsme proto vynechali těžké pomazánky s majonézou a dát přednost lehké a svěží pomazánce ze sýru cottage. Při její přípravě jsme se inspirovali středomořskou kuchyní a použili spoustu čerstvé zeleniny.
Květák na způsob kvašení

Květák na způsob kimchi – pikantní příloha ke grilovanému masu

Při přípravě kvašené zeleniny se meze nekladou. Květák můžete připravit také na způsob kimchi, což je typický korejský fermentovaný pokrm, který se tradičně připravuje ze zelí, a nesmějí v něm chybět chilli papričky, případně dary moře a rybí omáčka. My jsme ho ovšem vylepšili o květák…
Francouzský sýrový sendvič – Croque-Monsieur

Francouzský sýrový sendvič – Croque-Monsieur

Pokud se vydáte do Francie, narazíte na tento sendvič „na každém rohu“. „Croque-monsieur“, v překladu „zabouchnutý pán“, je klasickým sendvičem se sýrem a šunkou, ale Francouzi jej vylepšili bešamelovou omáčkou a následným zapečením v troubě. Připravte si jej jako rychlou večeři, svačinku k zakousnutí a o víkendu na piknik, nebo třeba jako brunch ve francouzském stylu.
Topinky se sýrem a brusinkami

Topinky se sýrem Brunost s brusinkami

Výrazná chuť sýru kontrastuje se sladkokyselými brusinkami. Až tento toust ochutnáte, tuto kombinaci si zamilujeme. Tradiční karamelový norský sýr Brunost seženete ve specializovaných prodejnách sýru Cheesy.
Panini – 15minutová svačinka do práce i do školy

Panini – 15minutová svačinka do práce i do školy

Panini znamená italsky „malý chléb“, „rohlík“. Jeho příprava je snadná a rychlá: stačí rozkrojit oblíbené pečivo, obložit jej sýrem, šunkou, špenátem a dochutit hořčicí. Tento základní recept můžete přizpůsobit své chuti a aktuálnímu stavu ledničky. Skvělé jsou třeba panini s uzeným lososem a koprem, vajíčkem, uzeninou nebo různými typy sýrů.
Texaské hovězí nachos

Texaské hovězí nachos

Nachos se servírují v Mexiku jako předkrm nebo jako pochutina k různým příležitostem. V Texasu přidali k nachos dušené hovězí se slaninou a spoustou výrazného koření. Příprava tohoto jídla zabere téměř dvě hodiny, ale výsledek je naprosto famózní. Pikantní chuť můžete zjemnit zakysanou smetanou.