Zdravé avokádové brownies


Vláčné čokoládové brownies si oblíbil snad celý svět! A není divu, že receptů na ně je nepočítaně. Některé z nich obsahují návod, jak si připravit tuto dobrotu i ve zdravější verzi, abychom je mohli mlsat be
Vláčné čokoládové brownies si oblíbil snad celý svět! A není divu, že receptů na ně je nepočítaně. Některé z nich obsahují návod, jak si připravit tuto dobrotu i ve zdravější verzi, abychom je mohli mlsat be
Porce
10 porce
Doba přípravy
35 minut
Doba vaření
35 minut
Suroviny
    čokoláda 100g hořká
    kokosový olej 40ml nebo ghí
    javorový sirup 2lžíce
    kypřící prášek 2lžíce s vinným kamenem
    avokádo 2ks zralé
    vejce 2ks
    pomeranč 1ks na dozdobení
    sůl špetka
Pokyny
  1. Troubu předehřejeme na 170 °C.
  2. Připravíme si vodní lázeň, nad kterou rozpustíme hořkou čokoládu s olejem nebo ghí. Po rozpuštění odstavíme z plotny.
  3. Za stálého míchání přidáváme jedno vejce po druhém.
  4. Poté přemístíme do mixeru a přidáme zbylé ingredience, vše rozmixujeme dohladka.
  5. Formu vyložíme pečicím papírem a nalijeme těsto.
  6. Pečeme v předehřáté troubě cca 25 – 35 minut (záleží také na velikosti formy – čím bude výška nižší, tím bude doba pečení kratší).
  7. Brownies budou hotové, až se na povrchu vytvoří pevnější krusta – v případě brownies nepoznáme, že jsou hotové pomocí špejle, protože uvnitř musí zůstat mírně tekuté. Poznáme to tak, že když špejli vytáhneme a zůstanou na ní drobečky.
  8. Brownies vyndáme z trouby a necháme zcela vychladnout.
  9. Omytý pomeranč nakrájíme na tenká kolečka a brownies jimi dozdobíme .

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*