Česnekový čaj proti bacilům

Česnekový čaj proti bacilům

Cítíte, že na vás útočí chřipka, nebo nachlazení? Vyhlaste jim boj přírodním lékem. Vyzkoušejte česnekový čaj nabitý vitamíny, které vám nastartují imunitu a postaví vás zase brzy na nohy!
Smažené cibulové kroužky v pivním těstíčku

Smažené cibulové kroužky v pivním těstíčku

Smažené cibule kroužky přiletěly do kuchyní v našich končinách přes oceán - pochází z americké kuchyně. Tam většinou slouží jako předkrm, příloha nebo chuťovka k pivu nebo při tolik oblíbeném grilování. Zazáříte s nimi i na různých oslavách, nebo na Silvestra. Jak na to?
Ořechy – jejich konzumace a vliv na zdraví

Ořechy – jejich konzumace a vliv na zdraví

Ořechy a různá semena jsou součástí našeho jídelníčku prakticky od pradávna. U nás jsou nejvíce oblíbené a rozšířené ořechy vlašské, dále lískové ořechy nebo mandle. Čím dál častěji se ale setkáváme i s jinými druhy ořechů. Pojďte zjistit více o jejich účincích, rozdělení, ale třeba také o pravidlech jejich správné kombinace. Pronikněte ořechům pod skořápku s Jakvkuchyni.cz! 
Ořechové kuličky s chia semínky

Ořechové kuličky s chia semínky

Pokud neholdujete pečení, nestíháte, nebo se prostě jen nechcete stresovat, zkuste si na Vánoce připravit nepečené cukroví. Není potřeba jej připravovat několik týdnů dopředu, stačí pár dní před svátky, tohle cukroví je navíc hned hotové. Mezi snad nejoblíbenější nepečené cukroví patří různé kuličky. Jakvkuchyni.cz si pro vás připravilo zdravější verzi ořechových kuliček s chia semínky. Neobsahují žádnou mouku, ani rafinovaný cukr, přesto jsou sladké, jemné a velmi chutné. Jsou ideální i pro ty, kdo se nechce strachovat o svou figuru. Jak na to?
Ruské bliny – netradiční lívanečky jako jednohubky

Ruské bliny – netradiční lívanečky jako jednohubky

Bliny, neboli mini lívanečky, jsou netradiční obměnou pro jakékoliv sváteční pohoštění. Jestliže máte už dost klasických chlebíčků, zkuste hostům připravit jednoduché a rychlé jednohubky. Bliny se podávají především s kaviárem, ale skvěle chutnají i s pomazánkami. Při jejich přípravě si můžeme vyhrát i s ozdobou a vytvořit tak velmi atraktivní předkrm.Vyzkoušejte je podle Jakvkuchyni.cz s lososem nebo s pomazánkou z červené řepy. Jak na to?
Štědrák – vánoční sladkost ze Slovenska

Štědrák – vánoční sladkost ze Slovenska

Slyšeli jste už o dezertu nesoucí název Štědrák? Co si pod tímto názvem představit? Nebudeme vás dlouho napínat a prozradíme, že se jedná o koláč z kynutého těsta se čtyřmi druhy náplní. Štědrák dříve patříval na vánoční stůl a už jeho název napovídá, že to byl opravdu štědrý koláč, protože jej charakterizovala bohatá škála náplní ze všeho, co lidé doma mívali. Ořechy, mák, povidla i tvaroh, které se celoročně používaly, se v tomto koláči spojily do lahodného celku. I když se na první pohled může zdát, že příprava koláče je složitá, nenechte se mýlit. Po upečení nechte koláč odpočinou do druhého dne, aby se všechny chutě řádně prolnuly.
Kuřecí paličky na zázvoru a medu

Kuřecí paličky na zázvoru a medu

Kdo by neměl rád dokřupava opečená kuřecí stehýnka?! Oblíbené kuřecí paličky lze připravovat na mnoho různých způsobů… pečená, smažená, grilovaná… I když není ke grilování nejvhodnější počasí, šťavnaté paličky si můžeme upéct i doma v troubě. A pokud se doma chystáte na party, bude se vám zcela jistě hodit právě tento recept! Pikantní chuť a neodolatelnou křupavou kůrčičku dodá paličkám marináda z medu, zázvoru a chilli. Jak na to?