V letních měsících tráví mnoho z nás spoustu času v přírodě. Abychom si atmosféru pořádně užili, patří k ní i vaření v přírodě. A klasikou mezi klasikami je voňavý buřtguláš. Pojďte si ho s námi uvařit.
Lidé v České republice nejčastěji kvasí dva druhy limonád - pampeliškovou a bezinkovou. Co vše k jejich výrobě budeme potřebovat?
Pojďme se vrátit do minulosti, přesněji do dob našich babiček. Tehdy nebylo možné zaběhnout do nejbližšího obchodu pro vychlazenou limonádu, ale museli jste si vyrobit…
Tentokrát tu máme něco pro milovníky masa – marinovaná hovězí žebra. Pokud je po uvaření ponoříte do marinády ještě horká , necháte je v chladu přes noc odpočinout a pak je už jen dopečete, zůstanou krásně šťavnatá.
Rybičková pomazánka se dá připravit na mnoho způsobů. Je skvělou variantou ke svačince nebo i jako lehká večeře se salátem. Její příprava je velmi lehká a zvládnou ji všichni. Složení a výslednou chuť rybičkové pomazánky můžete libovolně obměňovat a doladit si ji k dokonalosti podle svých vlastních chutí.
Brambory patří k oblíbeným přílohám zvláště díky jejich nenáročné přípravě. Pokud je máte rádi, ale chtěli byste si je připravit na méně tradiční způsob, vyzkoušejte zapečenou bramborovou kaši. Její chuť vás mile překvapí.
Čím jiným se v horkých letních dnech osvěžit, než studenou zmrzlinou? Máme pro vás tip na zmrzlinu, kterou si připravíte za pár minut, a k jejíž přípravě nepotřebujete vlastně ani domácí zmrzlinovač. Je zdravá, protože je plná ovoce a o její sladkost se postarají cukry v přírodní formě - sladidlem jsou totiž banány! Mlsejte zdravě!
Příprava na dovolenou Pokud se chystáme na dovolenou do vzdálenější destinace, o které víme, že je co se stravování týče „riziková“ – některá místa jsou…
Maso, ryby, chléb, rajčata, zelí a červená paprika. To jsou synonyma maďarské kuchyně, která se vyznačuje hutnými, ostrými chutěmi, i přesto ale pokrmy chutnají vyváženě.…
Hovězí maso dušené na bílém víně a zeleném pepři - to je dobrota připravená dle receptů maďarské kuchyně.
Když se řekne maďarská kuchyně - napadlo by vás tam zařadit například studenou polévku z višní nebo lesních plodů? V následujícím receptu si řekneme, jak si višňovou polévku připravíme sami doma.