Bezinková a pampelišková limonáda

Lidé v České republice nejčastěji kvasí dva druhy limonád - pampeliškovou a bezinkovou. Co vše k jejich výrobě budeme potřebovat?
Lidé v České republice nejčastěji kvasí dva druhy limonád - pampeliškovou a bezinkovou. Co vše k jejich výrobě budeme potřebovat?
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
5 litrů
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
40 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    voda 4,5litrů
    cukr 250g
    bylinky 30g bezinka a pampeliška
    citrón 1ks
    droždí 1cm čerstvé pekařské , jen malý kousek cca 1 cm²
Pokyny
  1. Vodu převaříme, necháme zchladnout asi na 40 °C , přidáme cukr a důkladně promícháme.
  2. Směs přelijeme do vyvařené skleněné nádoby.
  3. Po vychladnutí přidáme do vody citron. Pokud máme chemicky ošetřený citron, využijeme pouze jeho šťávu.
  4. V případě, že jsme si pořídili bio citron, můžeme ho omýt, nakrájet na plátky a vložit ho do vody i s kůrou.
  5. Dále přidáme droždí a květy bezu nebo pampelišky.
  6. Nádobu překryjeme čistou látkou.
  7. Přibližně 2 krát za směs den promícháme.
  8. Limonádu necháme kvasit 4 dny až týden při pokojové teplotě.
  9. Průběžně ochutnáváme a když nám nápoj zachutná, slejeme ho přes čistou utěrku do dobře umyté skleněné nádoby.
  10. Hotovou limonádu uložíme do lednice a snažíme se ji přibližně do 3 dnů spotřebovat.

Výroba zdravé domácí limonády nemusí být nutně jen na nás - přizvat si k tomu můžeme celou rodinu. Ze sbírání listů se může stát hezký výlet v přírodě a při samotné přípravě se nám bude hodit mužská síla. Když každý člen rodiny přiloží ruku k dílu, bude limonáda nejlepší, uvidíte. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*