Maďarsko – Pikantní lečo


Slovenská herečka a moderátorka Lenka Vácvalová jezdila jako malá k Balatonu a Maďarsko zná jako své boty. Maďarská kuchyně je temperamentní, rychlá a vášnivá, v každém receptu se používají chilli papričky nebo klobásy. Lečo má výhodu v tom, že do něj můžete použít všechnu zeleninu, kterou máte v kuchyni.

Ekologické chování v kuchyni neznamená jen třídit, ale také využívat všech potravin, co máte k dispozici – a nechávat co nejméně zbytků.  Papriku můžete jíst i s jadérky, jako Maďaři. 

Suroviny a postup

  • Cibule
  • Paprika
  • Rajčata
  • Klobása
  • Olej
  • Pálivá paprika – koření
  • Vajíčka

Zeleninu pokrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, klobásu na kolečka. Na trošce oleje vzpěníme cibulku, zaprášíme pálivou paprikou. Pak postupně přidáme klobásky, zeleninu a dusíme. Po deseti minutách přidáme vajíčka. Podáváme s čerstvým chlebem a tokajským vínem.

madarsko-velky2

 

Tento článek je součástí seriálu článků nazvaného "Mezinárodní kuchyně". Přečtěte si také další díly tohoto oblíbeného seriálu!

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*