Vídeňský bramborový salát se obejde bez majonézy, ale je krásně vláčný díky vývaru. Podává se v každé vídeňské hospodě a restauraci jako příloha. Vyzkoušejte jej k tradičnímu řízku nebo jen tak, jako lehkou večeři.
Česká
Tyto vafle se vám budou rozplývat na jazyku! Doporučujeme jimi překvapit vaši drahou polovičku hned po ránu!
Typický podzimní pokrm voní po českém lese a je skvělým tipem na slavnostní oběd. Kančí maso můžete nahradit i jinou divočinou.
Úžasně rafinované pohoštění k vínu, které vypadá nenápadně, ale je plné afrodisiak!
Řeřichy jsou jednou z nejzdravějších bylinek. Vypěstovat si je můžete za oknem nebo je koupit v obchodu. V kombinaci s pikantními ředkvičkami a tvarohem vytvoří výbornou pomazánku nebo dip k nakrájené zelenině.
Tento základní recept na mléčně kvašené zelí si můžete upravit a přidat do zelí feferonky, zeleninu, koření... V ledničce vydrží vykvašené zelí měsíc.
Třeba taková raw rajčatová omáčka ze sušených rajčat, čerstvých rajčat a bazalky je naprosto famózní.
Pro milovníky masa je určená tato lahodná paštika s cibulovou omáčkou. Skvěle se hodí jako předkrm nebo lehká večeře.
Jáhly, nebo také pšeno, naši předkové servírovali jako sváteční jídlo. Mají velmi vysokou výživovou hodnotu a dají se připravit naslano i nasladko. Několikrát je propláchněte horkou vodou, aby se odstranila jejich nahořklá chuť. Stačí je pak osladit, přidat čokoládu a ovoce a bezlepková zdravá varianta krupičné kaše je hotová.
Zázvor patří k nejúčinnějším potravinám v boji s nachlazením. V létě zase krásně osvěží jako zázvorová limonáda. Ve formě sirupu je použití zázvoru velmi snadné a rychlé – stačí jej rozmíchat ve vodě nebo čaji.
Neobvyklá verze cibulové polévky se smetanou bude skvělou volbou, když potřebujete pořádně zahřát. Můžete ji dozdobit krutony nebo najemno nakrájenými plátky cibule.