Vánoční punč

Karamelizovaný cukr a čerstvá šťáva z pomeranče dodá obyčejnému punči nádech luxusu.
Karamelizovaný cukr a čerstvá šťáva z pomeranče dodá obyčejnému punči nádech luxusu.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
2 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
10 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    rum 200ml
    víno 500ml
    voda 500ml
    cukr 140g
    citrón 1ks
    pomeranč 1ks
    hřebíček 5ks 1 badyán, 2 celé skořice
Pokyny
  1. Do kastrolu dejte karamelizovat cukr, až vám začne tát a zlátnout, zalijte jej vymačkanou šťávou z citronu a pomeranče.
  2. Do této směsi vhoďte koření a krátce svařte.
  3. Po té zalijte vodou, rumem a vínem a nechte vařit až do bodu varu.

Podávejte ozdobený kolečkem pomeranče. Ten ale musí být chemicky neošetřený, aby se Vám do punče nevylouhovaly škodlivé látky. Zbytky takových citrusů můžete vyhodit na kompost.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*