Podzimní kyselice s misem


Ne nadarmo se jí také říká vyprošťovací polévka. Díky kysanému zelí vás probere ze zimní (nebo kocovinové) letargie, osvěží svou nakyslou chutí a dodá minerály.
Ne nadarmo se jí také říká vyprošťovací polévka. Díky kysanému zelí vás probere ze zimní (nebo kocovinové) letargie, osvěží svou nakyslou chutí a dodá minerály.
Porce
4 porce
Doba přípravy
30 minut
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    cibule 3ks
    tempeh 1ks smažený
    misa 3lžíce jablečný nebo ječný
    máslo přepuštěné
Pokyny
  1. Na přepuštěném másle osmahneme na měsíčky nakrájené cibule a zalijeme vše horkým vývarem.
  2. Jemně osolíme a přidáme část kysaného zelí.
  3. Přivedeme k varu, můžeme přidat čerstvou celerovou nebo petrželovou nať.
  4. Dochutíme ume octem a pepřem. Přidáme druhou část zelí, nakrájený tempeh a miso.
  5. Poté polévku již nevaříme, necháme ji pouze odstát.
  6. Pokud bychom ji opět přivedli k varu, zničíme živé kultury bakterií, které jsou v zelí a misu obsažené.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*