Podzimní kyselice s misem

Ne nadarmo se jí také říká vyprošťovací polévka. Díky kysanému zelí vás probere ze zimní (nebo kocovinové) letargie, osvěží svou nakyslou chutí a dodá minerály.
Ne nadarmo se jí také říká vyprošťovací polévka. Díky kysanému zelí vás probere ze zimní (nebo kocovinové) letargie, osvěží svou nakyslou chutí a dodá minerály.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
4 porce
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
30 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Chod
Suroviny
    cibule 3ks
    tempeh 1ks smažený
    misa 3lžíce jablečný nebo ječný
    máslo přepuštěné
Pokyny
  1. Na přepuštěném másle osmahneme na měsíčky nakrájené cibule a zalijeme vše horkým vývarem.
  2. Jemně osolíme a přidáme část kysaného zelí.
  3. Přivedeme k varu, můžeme přidat čerstvou celerovou nebo petrželovou nať.
  4. Dochutíme ume octem a pepřem. Přidáme druhou část zelí, nakrájený tempeh a miso.
  5. Poté polévku již nevaříme, necháme ji pouze odstát.
  6. Pokud bychom ji opět přivedli k varu, zničíme živé kultury bakterií, které jsou v zelí a misu obsažené.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*