Pečenáče z kapra

Pečenáče z kapra

Rybí řízky využijete na pikantní pečenáče. Po třech dnech macerování budou nejlepší.
Zapečené knedlíky

Zapečené knedlíky

Houskový knedlík z nedělního oběda využijete ještě na večeři. Jednoduše jej zapečete s masem – místo vepřového plecka můžete použít i jiné maso, které vám zbylo.
Mátový sirup za studena

Mátový sirup za studena

Nejen v parném létě si rádi dáte chladivou limonádu, ale co když zrovna dáváte přednost přírodním produktům? Není nic jednoduššího než si připravit skvělé osvěžující sirupy, které navíc mají léčivé účinky.
Chlebový pudink s hrozinkami a rumovou omáčkou

Chlebový pudink s hrozinkami a rumovou omáčkou

Chlebový puding je podobný žemlovce a najdete jej například v Irsku nebo Velké Británii jako „bread pudding“. V Německu a Maďarsku jej zapékají se šlehanými bílky, v tropických zemích zase nahrazují kravské mléko kokosovým.
Domácí pivní sýr – Pochoutka nejen pro chlapy

Domácí pivní sýr – Pochoutka nejen pro chlapy

Základem pivního sýru je pivo a tvaroh. Zvolte raději měkký tvaroh ve vaničce, který se lépe roztírá a je vhodný na výrobu pomazánek. Tvaroh vás navíc zasytí na dlouhou dobu a dodá potřebné bílkoviny. Pivo v pivním sýru způsobí jeho zrání. Když ho necháte pořádně uležet, odmění se vám neodolatelnou chutí a výraznou vůní. Rychlost zrání záleží na teplotě. Ideální doba zrání je alespoň 5 dnů při pokojové teplotě. Pokud chcete sýr raději výraznější, nechte ho zrát ještě o 2 dny déle.
Levandulový sirup

Levandulový sirup

Není nic jednoduššího než si připravit skvělé osvěžující sirupy, které navíc mají léčivé účinky. Kromě toho, že potěší vaše tělo, potěší i mysl.
Grilované jehněčí špízy

Grilované jehněčí špízy

Jehněčí maso není typické pro grilování. Když jej ale pořádně namarinujete a důkladně ogrilujete, výsledkem budete nadšení. Výborné k němu jsou třeba osvěžují tzatziky.
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát se obejde bez majonézy, ale je krásně vláčný díky vývaru. Podává se v každé vídeňské hospodě a restauraci jako příloha. Vyzkoušejte jej k tradičnímu řízku nebo jen tak, jako lehkou večeři.
Vafle pro zamilované

Vafle pro zamilované

Tyto vafle se vám budou rozplývat na jazyku! Doporučujeme jimi překvapit vaši drahou polovičku hned po ránu!