Jižní Čechy patří k jedněm z nejkrásnějších krajů České republiky, a to platí i v jídle. Podívali jsme se, čím mohou jihočeské tradice obohatit váš jídelníček čtěte více
Články
Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.
Hlávkové zelí, které je dnes běžně k dostání v obchodech, bylo vyšlechtěno z brukve zelné a pěstuje se už od dob prvních Římanů. O jeho rozšíření do…
Všichni chceme dát svým dětem to nejlepší, ale jak na to, když v zimě jsou některé potraviny dražší nebo těžko dostupné čtěte více
Poctivý vývar poslouží jako základ lahodné polévky a můžete jej přidávat i do omáček, které budou daleko chutnější a výraznější. Navíc je plný prospěšných látek…
Kuchyň bývá právem označována za srdce domácnosti. Zde se všichni scházejí na jídlo, píší se zde úkoly, hrají hry čtěte více
Makronky jsou jedním ze symbolů Francie: jsou totiž stejně šarmantní a okouzlující, decentně křupají a mají úžasnou chuť která se rozplývá na jazyku. Kdo je…
Bonbony sice nepatří k nejzdravějším potravinám, ale přesto je stále dětem nosí babičky a další příbuzní. Pokud už nevíte, co se záplavou sladkostí dělat čtěte více
Elegantní, šarmantní a vtipný... Ladislav Špaček není jen mistrem etikety a slušného chování, ale i gurmánem čtěte více
Kdy nejlépe začít u malých dětí s příkrmy, se odborníci neshodnou. Jedni tvrdí, že se může začít ve čtyřech měsících, jiní až v šesti čtěte více
Koláč velký jako lopata, plný borůvek a s křupavou drobenkou – kdo by na něj neměl chuť! Podívejte se s námi i na další jídla čtěte více
Možná jste dosud nebyli zvyklí slavit svátek Tří králů, letos však nastal čas na změnu. Jde totiž o skvělou příležitost, jak společně s rodinou završit Vánoce…