Hummus: cizrnová pomazánka plná zdraví a chuti

Hummus je oblíbenou pochoutkou zejména na Středním východě,  ovšem tato super jednoduchá pomazánka zevšedněla v kuchyních po celém světě.  Za její popularitu může nejen to, že je velmi zdravá, ale i fakt, že je lehká, chutná, krémová a snadno návyková. hummus (1)Pravý hummus obsahuje sezamovou pastu tahini, kterou si můžete koupit nebo sami vyrobit. Vyzkoušet můžete variantu jak s touto pastou, tak i bez ní. Jak se hummus podává? Výborný je s pita chlebem, s grilovaným masem, nebo jej stačí namazat na pečivo a podávat. Chutný je jako tzv. dip ve spojení se zdravými krekry nebo nakrájenými hranolky zeleniny. I samotný hummus je velmi zdravý –  má vysoký obsah železa, obsahuje vitamin C a B6, proteiny a vlákninu.

Tradiční hummus

Tradiční hummus

Pravý hummus obsahuje sezamovou pastu tahini, kterou si můžete koupit nebo sami vyrobit. Vyzkoušet můžete variantu jak s touto pastou, tak i bez...

Recept - suroviny a postup

Vynikající křehký salát s humusem a grilovaným kuřetem

Super snadné: Humus smíchejte s řeckým jogurtem, lžící citronové šťávy, nadrobno nakrájenou šalotkou,  přidejte s kousky grilovaného kuřete. Směs vmíchejte do salátu (záleží na vaší chuti, jaký druh si vyberete), můžete přidat sýr feta a bylinkové krutony a hned podávat!

Domácí tahini

Domácí tahini

Tahini se používá ve Východní Asii jako přísada do nudlí, v Řecku se jí se souvlaki a pita chlebem, v Izraeli ho milují na falafelech a...

Recept - suroviny a postup

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*