Domácí tahini


Tahini se používá ve Východní Asii jako přísada do nudlí, v Řecku se jí se souvlaki a pita chlebem, v Izraeli ho milují na falafelech a jejich oblíbené shawarmě. Na Středním Východě se používá jako přísada do omáček k masům nebo zelenině.
Tahini se používá ve Východní Asii jako přísada do nudlí, v Řecku se jí se souvlaki a pita chlebem, v Izraeli ho milují na falafelech a jejich oblíbené shawarmě. Na Středním Východě se používá jako přísada do omáček k masům nebo zelenině.
Porce
150 g tahini
Doba přípravy
15 minut
Doba vaření
20 minut
Pokyny
  1. Semínka rozložte na pečicím papíře a pečte v troubě rozehřáté na 160 stupňů a to zhruba 9 minut.
  2. Poté je dobře promíchejte a pečte dalších 9 minut.
  3. Až budou mít semínka zlatou barvu, vytáhněte je (mají tendence se rychle připalovat!), promixujte je v mixeru a teprve poté přidejte olivový olej a dosolte solí.
  4. Tahini můžete používat místo másla na chleba, na zajímavou chuť této zdravé pomazánky si snadno zvyknete!

Štítky:

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


*