• O projektu
  • Search
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Pinterest
Jak v kuchyni

Jak v kuchyni

Pokud rádi vaříte, zkoušíte nové recepty, zajímáte se o novinky ze světa potravin a nejste lhostejní ke třídění odpadů, tak jste tu správně!

Skip to content
Menu
  • Recepty
  • Články
  • Seriály
  • Videa
  • Soutěže a kvízy
  • Ke stažení
  • Encyklopedie potravin

Články

Originální články o vaření, zdraví, třídění a recyklaci odpadu nebo trvalé udržitelnosti na Jakvkuchyni.cz.

Vaříme beze zbytku: 7. díl Kouzlení se starým chlebem
Články

Vaříme beze zbytku: 7. díl Kouzlení se starým chlebem

Posted on 4. 10. 201817. 4. 2019 by Jakvkuchyni.cz
Přinášíme vám sedmý díl seriálu Vaříme beze zbytku. V předchozích dílech jsme se učili, jak upotřebit zbylý olej ze sušených rajčat. V dnešním díle si řekneme,…
Histaminová intolerance u dětí
Články

Potravinové alergie a intolerance u dětí 5. část: Histaminová intolerance

Posted on 28. 9. 201810. 3. 2024 by Jakvkuchyni.cz
Histaminová intolerance (dále HIT) může být dosud pro spoustu lidí naprosto neznámý pojem. Histaminová intolerance je definována jako nerovnováha mezi množstvím histaminu v organismu a…
Kontejner na třídění plastu
Články

Kontejnery na třídění plastu

Posted on 27. 9. 2018 by Jakvkuchyni.cz
Plastové obaly řadíme mezi nejnovější obalové materiály. Rozmach a masové používání plastů nastalo mezi lety 1950 až 1970, kdy postupně začaly nahrazovat přírodní obalové materiály.…
Skandinávská kuchyně
Články

Odhalte kouzlo skandinávské kuchyně, pochutnáte si!

Posted on 24. 9. 201817. 4. 2019 by Jakvkuchyni.cz
„Mezi skandinávské země patří Dánsko, Norsko a Švédsko,” říkala vám určitě vaše zeměpisářka. Dnes podnikneme exkurzi do těchto severských států, ale už nás nebude zajímat…
Varime beze zbytku_Zbytky oleje
Články

Vaříme beze zbytku: 6. díl: Igor Chramec: Jak upotřebit zbylý olej?

Posted on 21. 9. 201828. 11. 2020 by Jakvkuchyni.cz
Trvale udržitelný životní styl je v poslední době hodně skloňován. Souvisí s naším chováním a přístupu k přírodě. To se promítá právě i do přístupu k třídění odpadu,…
Syrovátka není jen vedlejší produkt výroby
Články

Syrovátka není jen vedlejší produkt výroby

Posted on 14. 9. 2018 by Jakvkuchyni.cz
Mléko a mléčné výrobky všeobecně mají v jídelníčku své místo a jsou dobrým zdrojem řady živin. Mezi tyto zdraví prospěšné potraviny se řadí i syrovátka,…
Kopr lze pěstovat i doma v květináči! A jak ho nejlépe využijeme v kuchyni
Články

Kopr lze pěstovat i doma v květináči! A jak ho nejlépe využijeme v kuchyni?

Posted on 11. 9. 201825. 4. 2021 by Jakvkuchyni.cz
Víte, jaké má kopr léčivé účinky, jak ho pěstovat doma a jak ho nejlépe skladovat? Odpovědi na tyto otázky čekají v tomto článku. Na závěr…
Pštrosí a bizoní maso
Články

Seriál maso: Pštrosí a bizoní maso

Posted on 10. 9. 201811. 4. 2021 by Jakvkuchyni.cz
Už jste někdy ochutnali pštrosí nebo bizoní maso? Pokud právě záporně kroutíte hlavou, otevřeli jste si správný článek. Řekneme vám, proč byste měli zkusit maso…
Sójový nápoj si oblíbíte více než kravské mléko Připravte si ho doma sami
Články

Sójový nápoj si oblíbíte více než kravské mléko. Připravte si ho doma sami

Posted on 5. 9. 201814. 5. 2019 by Jakvkuchyni.cz
Nedělá vám klasické mléko dobře? Pokud nyní smutně přikyvujete, otevřeli jste si správný článek. Dnes si rozebereme, proč mnoho lidí trápí intolerance na laktózu, jaké…
Kontejnery na třídění skla
Články

Kontejnery na třídění skla

Posted on 4. 9. 201828. 11. 2020 by Jakvkuchyni.cz
Sklo je ideální obalový materiál, který je zdravotně nezávadný a díky jeho téměř neomezené recyklovatelnosti je velmi ekologické. Skleněné obaly nevylučují žádné škodliviny do obsahu,…
Potravinová alergie a intolerance u dětí
Články

Potravinové alergie a intolerance u dětí 4. část: Alergie na vejce

Posted on 29. 8. 201810. 3. 2024 by Jakvkuchyni.cz
Maminky s malými dětmi může značně potrápit i poměrně často se vyskytující alergie na vejce, které se budeme věnovat v tomto závěrečném díle o potravinových…

Posts pagination

Previous Page Page 1 … Page 33 Page 34 Page 35 … Page 88 Next Page

Nejčtenější články

  • rýma_nahled
    Babiččiny rady a tipy: jak na nachlazení?
  • Máslová-dýně-1080x1080-foto-150x150
    Máslová dýně jako královna podzimu
  • shutterstock_1791596525-1-scaled-e1662563146842-150x150
    Šípky – přírodní vitamínová bomba
  • brusinky-scaled
    Trápí vás záněty močových cest? Víme, jak na ně vyzrát!
  • polevka-titulka
    Jíška: Jako od babičky
  • spenat-titulka
    12 zásaditých potravin pro zdravé tělo

Hodí se Vám do kuchyně

Infografika: Obecně používané symboly na obalech

Infografika: Obecně používané symboly na obalech

Když se vám do ruky dostane neznámý výrobek, určitě si jej pořádně prohlédnete. Jeho obal totiž obsahuje zásadní informace o tom, z čeho je vyroben a jak jej po spotřebování obsahu správně třídit.

Zobrazit
© Copyright 2014 – 2025 – Jak v kuchyni     Zásady ochrany osobních údajů
Magazine WordPress Themes by DesignOrbital
Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages
×
 

Loading Comments...