5 receptů na knedlíčky, noky a nudle do poctivých vývarů

Tvrzení, že polévka je grunt, přetrvává z generace na generaci. A není se čemu divit. Polévka představuje již od pravěku pokrm, u kterého se schází celá rodina. V dnešním článku zaměříme na vložky do vývarů – vyzkoušejte jeden z 5 tipů. Jaké to jsou a jak na to?

5 receptů na knedlíčky, noky a nudle do poctivých vývarů

Játrové knedlíčky

Také patříte mezi ty, co na vývarech nejvíce milují játrové knedlíčky? Pokud nyní souhlasně přikyvujete, děláte dobře. Játra velmi prospívají našemu zdraví, obsahují vitamíny řady B a také se v nich nachází velký podíl vitamínu A. Nechybí ani velké množství železa, zinku a chromu. Tak, jako je to se vším, je třeba všeho s mírou.

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky patří mezi nejoblíbenější vložky do polévky. Navíc obsahují mnoho vitamínů prospěšných pro naše tělo.

Recept - suroviny a postup

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle řadíme mezi typické rakouské zavářky. Jsou samozřejmě oblíbené v mnoha zemích, ne jen v Rakousku. Hodí se snad do všech čirých polévek a jejich příprava je velmi jednoduchá. V podstatě se jedná o běžné palačinkové těsto.

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle

Celestýnské nudle řadíme mezi typické rakouské zavářky. Hodí se snad do všech čirých polévek a jejich příprava je velmi jednoduchá.

Recept - suroviny a postup

Krupicové noky

Snad každý z nás si vybaví scénu z filmu Pelíšky, kdy ve kterém se řešení rozdílu mezi knedlíky a noky stal jednou ze zásadních filmových scén. My přinášíme tip na ty mazlavější – tedy noky.

Krupicové noky

Krupicové noky

Skvělé noky, jednoduché na přípravu, které se hodí nejen do vývarů.

Recept - suroviny a postup

Drožďové knedlíčky

Droždí se nejčastěji používá při kynutí těsta, ale poslouží nám i jako základ pro drožďové knedlíčky. Každého příznivce zdravého stravování jistě potěší, že droždí má velmi pozitivní vliv na činnost srdce, napomáhá správnému fungování trávicího ústrojí a podporuje i nervovou soustavu. Prospívá také pokožce a zraku. Pokud se o nás někdy začne pokoušet únava nebo deprese, vzpomeňme si právě na droždí a udělejme si třeba drožďové knedlíčky.

Drožďové knedlíčky

Drožďové knedlíčky

Droždí se nejčastěji používá při kynutí těsta, ale poslouží nám i jako základ pro drožďové knedlíčky.

Recept - suroviny a postup

Morkové knedlíčky

Jako poslední tip na vložku do polévek jsme vybrali morkové knedlíčky, které nejsou příliš pracné a výborně chutnají.

Morkové knedlíčky

Morkové knedlíčky

Morkové knedlíčky, nejsou příliš pracné a výborně chutnají.

Recept - suroviny a postup

Téměř na každou vložku do polévek potřebujeme vejce, a tak se nabízí otázka, kam s platy od vajíček? Plata od vajec jsou vyráběna z recyklovaného papíru, proto je můžeme třídit do kontejneru na papír, není-li na samolepce na kontejneru uvedeno jinak.. I v tomto případě platí pravidlo, že prevence je mnohem důležitější. Pokud tedy plato využijeme i při dalším nákupu vajíček, uděláme úplně nejlépe.

 

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*