Drožďové knedlíčky

Droždí se nejčastěji používá při kynutí těsta, ale poslouží nám i jako základ pro drožďové knedlíčky.
Droždí se nejčastěji používá při kynutí těsta, ale poslouží nám i jako základ pro drožďové knedlíčky.
/wp-content/uploads/2015/12/ico_talir.jpg
Porce
20 knedlíčků
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hrnec.jpg
Doba přípravy
20 minut
/wp-content/uploads/2015/12/ico_hodiny.jpg
Doba vaření
15 minut
Suroviny
    máslo 50g
    mouka 5lžic polohrubá
    strouhanka 2lžíce
    vejce 1ks
    cibule 1ks
    droždí 1kostka
    bylinky podle libosti
Pokyny
  1. Na pánvi rozpustíme máslo.
  2. Nakrájíme nadrobno cibuli a orestujeme ji.
  3. Když cibule zesklovatí, přisypeme droždí a za stálého míchání ho necháme rozpustit.
  4. Droždí pak necháme vychladnout.
  5. Následně přidáme strouhanku, vejce, sůl a bylinky.
  6. Z hmoty vytvarujeme malé knedlíčky a vaříme přibližně 5 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*