Známe ho všichni – Caesar salát patří mezi nejoblíbenější a nejznámější salát na světě. Ale co když ho zkusíme trochu jinak? Římský salát stačí krátce orestovat na pánvi, nebo na grilu, a doplnit ho hladkým dresinkem z majonézy, česneku, ančoviček, parmezánu a citronu. Je to jednoduché, rychlé a chuťově naprosto skvělé. Vyzkoušet tento originální salát podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
|
Známe ho všichni – Caesar salát patří mezi nejoblíbenější a nejznámější salát na světě. Ale co když ho zkusíme trochu jinak? Římský salát stačí krátce orestovat na pánvi, nebo na grilu, a doplnit ho hladkým dresinkem z majonézy, česneku, ančoviček, parmezánu a citronu. Je to jednoduché, rychlé a chuťově naprosto skvělé. Vyzkoušet tento originální salát podle receptu na Jakvkuchyni.cz!
|
![]() |
Porce
2 porce
|
![]() |
Doba přípravy
15 minut
|
![]() |
Chod
|
Suroviny
|
Pokyny
- Nejprve si připravíme Caesar dresink: do vyšší nádoby přidáme majonézu, česnek, parmezán, ančovičky, citrónovou šťávu a špetku soli a pepře a pomocí tyčového mixéru umixujeme hladkou omáčku.
- Římský salát podélně překrojíme na poloviny, řezné strany zakápneme olejem a na rozpálené pánvi, nebo grilu, zprudka krátce orestujeme.
- Půlky salátu rozložíme na talíř, pokapeme dresinkem, přidáme krutony a parmezán a servírujeme se zbývající omáčkou a citronem k dochucení.